Skip to content

Gemeente Oldambt &
Groningen Connect

Verhalen van de Graanrepubliek

Rick Brinks is beleidsmedewerker erfgoed, toerisme en recreatie bij de Gemeente Oldambt: “Al enkele jaren zijn de gemeente Oldambt en (toeristisch-recreatieve)partners bezig om de verhalen van de Graanrepubliek uit te dragen en in te zetten voor de toeristische sector. Zo zijn er een marketingcampagne en verschillende fietsroutes opgeleverd. Het doel hiervan is om inkomende bezoekers en inwoners te laten genieten van het weidse Oldambtster landschap met haar veelheid aan unieke historische en hedendaagse verhalen, die ook nog eens zijn te beleven!”.

“De samenwerking met Groningen Connect gaf hier een nieuwe “touch” aan. Sinds de zomer van 2019 werken het innovatieve Groningse bedrijf Groningen Connect, Marketing Oldambt en de gemeente Oldambt samen aan het verwezenlijken van een Graanrepubliek-belevingstour met The Grone”.

Toekomst

“Door samen de lat hoog te leggen hopen we in de toekomst bezoekers en inwoners via een uniek product het verhaal van De Graanrepubliek te laten beleven. In januari 2020 heeft Groningen Connect een presentatie van hun plannen gegeven aan Oldambtster toeristisch-recreatieve ondernemers en organisaties tijdens de netwerkbijeenkomst Toeristisch Café Oldambt. Onze ondernemers zijn erg enthousiast over het concept en enkelen hebben al aangegeven samen te willen werken aan de Graanrepubliek-tour. Hierin zie je meteen de verbinding ontstaan die Groningen Connect nastreeft. De verbinding tussen Stad en Ommeland en de verbinding tussen ondernemers.”

Enthousiame

“Ik heb veel bewondering en waardering voor de ambities van Haskia, Date en Peter. Samen delen we het enthousiasme voor het mooie landschap en haar historie. Een bijzondere geschiedenis die levend gehouden moet worden. Daar is het concept The Grone een prachtig middel voor. Samen willen we deze Graanrepubliek tour tot een mooi succes maken!”

Foto: Toolbox Marketing Oldambt
Groningen Connect brengt 
bedrijven
de cultule sector
de overheid
het onderwijs
jouw organisatie
 in beweging!

Direct contact? Laat je nummer achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact op!