Skip to content

Platform The Grone

Welkom bij The Grone!

The Grone is een Gronings platform om samen te werken.

Je kent The Grone misschien van de app of van die zwarte bus met gave branding… maar wat is het?

Een briljante mislukking?

De toeristische sector in de provincie laten profiteren van de toenemende belangstelling van toeristen voor de Stad Groningen? Wij Groningers verwachtten dat dat iets was wat de toerist ook wilde. We kwamen erachter dat het heel moeilijk is om de toerist uit de stad te krijgen. Wie meeging genoot. Maar het waren te weinig.

We namen aan dat de toeristische ondernemers in de regio heel graag verbindingen wilden leggen. We hebben ons de blaren op de tong gepraat, maar echte samenwerking tussen ondernemers die elkaar nog niet kennen is lastig. Wat goed werkte, was deze en andere ondernemers een dag meenemen en ze te helpen om eerst elkáár te leren kennen. Dat blijven we dan ook doen. Maar elkaar echt de bal toespelen, of gebruik maken van de mogelijkheden die er zijn… daar is een lange adem voor nodig.

Veel organisaties werken op de top van hun kunnen. Met de inzet van talloze vrijwilligers lukte het ze (voor Corona) net om de boel draaiend te houden. We zagen ze wit wegtrekken bij het vooruitzicht dat onze zwarte bus vaker langs zou komen. Hoe kun je van klein- naar grootschalig opschalen zonder samen te werken?

We merkten dat onze eigen, vrijwillige inzet voor het ‘goede doel’, weekenden achter elkaar in een bus zitten, de ontwikkeling van onze persoonlijke ambities in de weg begon te staan. We geloofden diep in ons goede doel maar de aantallen waren er nog niet naar om personeel aan te nemen om tours te begeleiden. Dus deden we het zelf. Als zelfbenoemd onbezoldigd Groningen Promoteam.

Verschillende organisaties zijn op hun eigen manier bezig met toerisme. Marketing Groningen, Economic Board Groningen, De Provincie. De regiomarketingorganisaties. Het Waddenfonds. Allen met andere accenten. Is het niet hoog tijd om nog beter af te stemmen wie wat doet?

Wij zien het fijne van de fouten. Het briljante van de mislukking. Het leerde ons zien hoe het werkt en begrijpen waar het aan ontbreekt.

Ons ideaal

Groningen Connect legt verbindingen. Op alle niveaus. Om ondernemend samen te werken in de regio. We maken Groningen samen beter. Betrokken. Onafhankelijk en enthousiast. En daarbij experimenteren we. Als elk experiment zou slagen zouden we er niets van leren. En wij hebben heel veel geleerd…

The Grone plant geen toeristische routes meer in. Incidenteel kunnen we op verzoek in actie komen, en waar mogelijk zetten wij de prima bussen van onze partner Arriva Touring en onze app in om te verbinden. Maar niet meer op een regelmatige, twee wekelijkse basis, zoals voorheen.

Verbindend ondernemen

Zoek jij een manier om de verbinding met de regio of je connectie met andere organisaties te verbeteren? Wil je een betere link met het onderwijscultuur of de overheid? 

Groningen Connect maakt organisaties dynamischer. We helpen duurzamer te denken. We denken mee over manieren om je organisatie aantrekkelijker te maken. We zoeken naar kansen en naar oplossingen. We faciliteren, ondersteunen, stimuleren en verbinden. Ieder vanuit onze eigen expertise en met ons eigen netwerk. Om, ook zonder wekelijkse promotieritten door Groningen, de boel hier flink in beweging te krijgen!

Waar sta jij nu? En waar wil je heen? Onze ervaringen en ons netwerk staan tot je beschikking. Hoor, zie en voel het Noorden. Dat was The Grone. Groningen… Connect!

Play Video

See, hear and feel the North

Om de daad bij het woord te voegen ontwikkelde Groningen Connect eerder een toeristische busexperience “The Grone”.  

Dit platform is een mooi voorbeeld van de verbindende kracht die ontstaat als ondernemers met een idee hun netwerk inzetten om dingen mogelijk te maken.

De touringcar en de techniek aan boord van The Grone gaven ons de mogelijkheid om mensen en locaties te verbinden. En dat blijven we doen! We blijven verhalen delen en blijven vragen om julie verhalen te delen! Wat is jouw verhaal?

Een blijk van medeleven

Een vreselijk bericht kwam zaterdag 12 december in het nieuws. The Grone reed al lange tijd niet meer vanwege het coronavirus. Onze partner Arriva Touring zette de bus wel in voor regulier gebruik en als treinvervangend vervoer.

Er vond een tragisch ongeluk plaats waarbij de buschauffeur is overleden. We willen via deze weg ons medeleven naar de nabestaanden, collega’s en naasten van de buschauffeur uitspreken. 

Foto: Robert Jan Boonstra

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om geïnformeerd te worden over de laatste ontwikkelingen en plannen.